Så här stimulerar du ditt lymfsystem

Vi utsätts dagligen för upp till 82 000 olika gifter (toxiner) varje dag! Om kroppen på något sätt misslyckas med att avgifta sig, leder det till giftansamling och det är i sig en överbelastning av toxiner i kroppen, det i sin tur gör att kroppens alla vitala organ belastas och inte fungerar optimalt. Här kommer lymfsystemet in -då det renar vätskorna som omger cellerna genom att eliminera orenheter och andra avfallsprodukter så hjälper det celler, vävnader och alla organ att avgifta sig och fungera korrekt.

Lymfan är ett av kroppens stora renhållningsorgan och en viktig del av vårt immunförsvar som ska skydda oss mot sjukdom och annan skada. Lymfsystemet är betydelsefullt för vävnadsreparation och reglering/kontroll av inflammation i kroppens organ.
Ett otillräckligt flöde i lymfsystemet leder till ett nedsatt immunförsvar och i värsta fall tumörer i lymfkörtlar. Inflammation, smärtor, ödem är oftast ett rop på hjälp från kroppen, en signal på att kroppen inte klarar mer belastning.

Varför behöver jag stötta lymfan? 
Lymfvätskan är trögflytande och rör sig ca 300 gånger långsammare än blodet. Lymfsystemet har ingen egen pump och behöver stimulans för att cirkulera ordentligt. Lymfan rör sig till största del när vi använder våra muskler. När lymfsystemet inte fungerar optimalt så kan det orsaka stora problem i kroppen. Symtom som tung känsla i kroppen, svullnad, värk, dålig blodcirkulation, återkommande huvudvärk eller sömnproblem är några tecken som kan indikera på ett stagnerat lymfsystem. 


Så vad du själv göra?

  • Rörelse och träning (promenader och yoga räcker) 
  • Strykningar och egen massage 
  • Djupanding 
  • Torrborstning 
  • Bastubad 
  • Cuppingsmassage med Acu Cups*
  • Lymfmassage
  • Örter och eteriska oljor
  • Stödstrumpor

*Acu Cups i kombination med Eterisk Olja 
I förtätad bindväv samlas det mer slaggprodukter, men genom det vakuum som bildas med Acu Cups så ökar blodgenomströmningen upp till 70%, vilket ökar vätskeflödet och en stor utrensningsprocess börjar. 

Tips! Droppa 2-3 droppar av vår DETOX eterisk olja - till 2 msk kokosolja, smörj in kroppen och massera med Acu Cups, så skönt och effektivt! Löser ut mjölksyra och ger djup lymfdränage! 

Komplettera koppningen med god och nyttig kosthållning, regelbunden träning, torrborstning och bastubad. Det är viktigt att du dricker mycket vatten efteråt då utsöndringen av gifter i kroppen ökar.