Så här effektivt är Acu Cups mot celluliter och rynkor!

Cupping kommer ifrån Traditionell Kinesisk Medicin, som oftast sätts på ryggen med hjälp av glaskoppar och eld, som skapar ett undertryck, vilket gör att huden lyft upp och olika punkter stimuleras för att dra ut obalanser.

Vi har skapat en modern version av dem och använder dem som ett verktyg för djup lymf - och bindvävsmassage, som man både kan göra på sig själv med även som en professionell massagebehandling man kan bli certifierad i.

Acu Cup är sugkoppar som används för att stimulera din hud, bindväv och muskler. Det äett mycket effektivt sätt att öka cirkulation av blod och lymfa i ett område. Med hjälp av "sugkoppar" bildas undertryck i huden som påverkar bindväven i muskler och underhud. Det vakuum som bildas ökar blodgenomströmningen och bidrar till att transportera bort slaggprodukter i bindväven, bidrar till ökad stimulation av kollagenbildning i huden och ger ett instant ”glow” i ansiktet.

5 minuters massage med Acu Cups motsvara 30 min sportmassage – det är perfekt för alla i familjen!

 

Använd för/mot:

» Face lift effekt 
» Förminska rynkor 
» Öka blodcirkulationen 
» Ta bort överskottsvätskor 
» Öka kollagenproduktionen 
» Celluliter och bristningar 
» Svullna och stickande ben 
» Muskelspänningar 
» Smärta och värk

Hur gör jag?
Smörj huden först med olja, kräm eller lotion.
Du trycker enkelt ihop dina koppor mot huden och ett undertryck bildas i huden, som lyfts upp och påverkar bindväven i muskler och underhud. I förtätad bindväv samlas det mer slaggprodukter, men genom det vakuum som bildas så ökar blodgenomströmningen, det ökar vätskeflödet och en utrensningsprocess börjar. Kör gärna i cirkulära rörelser mot lymfkörtlarna, om det gör ont lättar du trycket genom att pressa ihop koppen.

Koppning på kroppen kan utföras en till två gånger per dag under de första veckorna och därefter en till två gånger i veckan. Koppning kan vara lokalt för vissa punkter eller utföras som massage. Kopporna skall ej sitta på samma punkt mer än få sekunder om de skall användas som massageverktyg, för att undgå blåmärken. I ansiktet kan man använda dem som en del av rengöringsrutinen morgon och kväll i samband med insmörjning av dag/nattkräm.

Förbättra din koppningseffekt genom:
God och nyttig kosthållning, regelbunden träning, torrborstning och bastubad.
Det är viktigt att man har ett extra vattenintag då utsöndringen av gifter i kroppen ökar.

När ska jag undvika koppning?
Undvik koppning om du lider av hjärtproblem, högt blodtryck, är diabetiker, strokepatient, gravid eller äter blodförtunnande medel.

  • Kopporna rengörs väl efter varje behandling med tvål och vatten.
  • ACU CUPS set innehåller 4 storlekar. De två minsta använder du till ansiktet och de stora till kroppen.