Tankarnas kraft förändrar din hud

Ditt organ Lungan styr, enligt kinesisk medicin, hudens tillstånd, då huden är den första bärriären mellan yttre miljön och det inre. Och är en del av våran försvarsenergi. Känslor som påverkar lungans energifas är oarbetad sorg. Det vill säga om man har mist en anhörig, skilsmässa eller gått igenom något svårt, som man inte har bearbetat, kan skapa obalans i lungans energi. 
Huden skvallrar om känslornas tillstånd. Stress kan också påverka huden negativt genom att bli torr och känslig, ge utslag, förvärra akne, eksem och psoriasis.

5 saker du kan göra för att få tankarna på rätt bana.

 

Djupandning

Fokusera på den djupa andningen, räkna till 3 när du andas in och räkna till 6 när du andas ut, genom näsan. När organ får den syre de behöver så påverkar det huden positivt. Se andningsövningen som lugnar med Jason Millne nedan.

 


Positiva tankar


Försök fokusera på det du har kontroll över. Det du inte kan kontrollera är det inte någon idé att du lägger din energi på. Du väljer själv hur du skall reagera på dina känslor, låt inte känslorna styra dig/dina tankar.

 

Släng offerkoftan


Ett bra motto är: You're not what happened to you, but what you choose to become. // Carl Jung

 

Sök hjälp

Om du har svårt att komma över något som gör dig sorgsen. Gå inte med sorgsna tankar i för lång tid, det dränerar din försvarsenergi och kan göra dig mer mottaglig för sjukdom. 

 

Skratta och njut mer


Skratt och njutning frigör lyckohormonet oxytocin. När vi njuter eller skrattar utsöndras ''lyckohormonet'' oxytocin som bildas i hypofysen och som också är en signalsubstans (ett ämne som förmedlar impulser mellan nervcellerna). Det förstärker känslan av välbefinnande och sänker stressnivån. 
Kom ihåg - en glad människa är det vackraste som finns! Världens bästa beauty hack!