SUPERMUFFINS

Posted by Linda Myrberg on

SAFTIGA  & GODA MED BLÅA BÄR

- gluten, vitt socker.
+ näringsämnen, antioxidanter.

För ca 12 muffins behöver du:

1,5 msk BLUE - blåbär, svarta vinbär, aronia
150 g smör / ghee / kokosolja
2 ägg
1,5 dl björksocker eller kokossocker
3 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 tsk vaniljpulver
1,5 dl mandelmjölk eller havremjölk
0,5- 1 paket blåbär
1 tsk bakpulver
En nypa havssalt
0,5- 1 dl havregryn att toppa med

Gör såhär:

- Sätt ugnen på 200 g.
- Blanda smör och björksocker med elvisp. Blanda i ett ägg i taget och vispa runt.
- Blanda i övriga ingridienser förutom blåbär och havregryn.
- Häll i blåbär och veva runt försiktigt med en sked.
- Skopa upp smeten i muffinsformar och toppa med lite havregryn och havssalt.
- Sätt in i ugnen i ca 15-20 min. eller tills dom har fått fin färg. Låt stå och svalna en stund innan du äter.
- Klart att njuta!

Går utmärkt att frysa, perfekt att kunna plocka fram och bjuda på i sommar!

VISSTE DU!?
BLUE är rikt på många vitaminer, mineraler samt fibrer och bidrar till en god mag- och tarmfunktion. Svarta vinbär innehåller mer C-vitamin än apelsin.

Läs mer om Nordic Superfood bär- och växtpulver HÄR.

Recept och bild från @holindstic

← Older Post