Kan vara det godaste brödet som kommit ur en ugn, om du gillar extra allt. Det ska vara enkelt att addera Nordic Superfood till din vardag och därmed få i dig mer näring och bevara god hälsa.
Detta är ett riktigt "tag vad du haver" eller "skafferirensar" bröd som du lätt kan göra till ditt favorit recept.
Basen är följande:
3 dl vetemjöl (alt. glutenfritt mjöl)
2 dl grovt grahamsmjöl (ersätt med majsmjöl för glutenfritt alternativ)
3 dl havregryn
5 dl filmjölk (alt. växtbaserat tex soyghurt)
3 tsk bakpulver
1 dl mörk sirap
torkad frukt, i detta fall mango i bitar
nötter, här valde vi hasselnötter
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 dl kokosflingor
2 dl rivna morötter
2 msk YELLOW havtorn nypon hjortron
flingsalt
Blanda allt i stor bunke. Smörj valfri form med kokosolja och "bröa" med kokosflingor. Strö över tex. pumpafrön, chiafrön, YELLOW och flingsalt.
Grädda på låg värme länge, 150 grader i ca 90 min i varmluftsugn är ett bra mått. Håll koll och tag hjälp av en sticka för att se när smeten inte längre fastnar.
Tag brödet ur formen och låt det svalna något, servera gärna med hemmagjord hummus toppad med GREEN grönkål brännässla mynta.
Häll upp ett lyxigt Nordic Superfood te och njut!
Tips! Skär i skivor och frys in, du kommer att tacka dig själv.
Läs mer om Yellow - havtorn nypon hjortron och handla ditt superpulver HÄR