FAQ

Vad är Superfood? 

Råvaror som har högt innehåll av vitaminer och antioxidanter kallas nutraceuticals eller superfood. Det är pigmentet i frukt och grönt som är antioxidanter. 

Varför ska jag välja Nordic Superfood? 

Tidsbrist är den största hälsoboven idag, folk är stressade och har inte tid att vara hälsosamma. Den dåliga maten är otroligt lättillgänglig och billig. Dessutom innehåller maten vi äter idag ca. 50% mindre näring än förr i tiden. Utmaningen är att få i sig tillräckligt med antioxidanter, mineraler och vitaminer. Bär och växter som växter vilt i Norden har extremt mycket högre halter av av antioxidanter och vitaminer än några andra bär i världen. Med Nordic Superfood produkter kan man lätt sätt få i sig dessa vitaminer, proteiner och mineraler. 

Organiskt? 

Nordic Superfoods produkter har sitt ursprung från den vildvuxna, nordiska naturen. Bären är dessutom handplockade. Det marina kollagenet kommer från norsk vildfångad fisk. 

Hur framställs produkterna? 

Framställt av nyskördade vilda hela bär som torkas vid låga temperaturer under 2-3 dagar för att inte förstöra de känsliga vitala ämnena, så kallad Rawfood. All biologisk näring från bäret tas tillvara, från skal, fruktkött, saft och frön. Nordic Superfood är den rena råvaran - inget annat!

Tänker ni klimatsmart?

Vi värnar om miljön! Varför ska man transportera frukt och grönt från andra sidan jorden - när världens starkaste fauna växer här i Norden. Tänk på att tillverkningssätten vid odling eller annan framställning oftast är den enskilt största energiboven och därmed orsaken till växthusgaser, betydligt mer än exempelvis transporter. 

Hur använder jag produkterna? 

Det är enkelt att använda våra produkter och går att använda på massa olika sätt. Man kan blanda alla våra produkter i varmt och kallt vatten, smoothie, chiapudding, yoghurt eller gröt. Går också bra att använda till bakning. 

Dosering? 

Bär & Grönt pulver: 1-2 teskedar (5-10g) per dag. 10 g pulver motsvarar cirka 100 g färska bär.

Raw juice: En del raw juice blandas med cirka 20 delar vatten (efter smak). 1 tsk till 2 dl vatten (som saft) eller som hälsoshot.

Collagen: Vi rekommenderar ett dagligt intag på 1-2 matskedar (5-10 g) den första/ månaden. Därefter 1 matsked dagligen.

Innehåller produkterna några tillsatser? 

Nej, alla våra produkter är helt fria från socker och andra onödiga tillsatser. 

Hållbarhet? 

Våra pulver förvaras torrt och vid max 23 °C. Maximal hållbarhet 24 månader från tillverkningsdatum.

Råsafterna har en hållbarhet på 1 år som oöppnad. Öppnad flaska brukas inom 2 månader och förvaras helst i kylskåp. Oöppnad flaska kan förvaras i rumstemperatur, öppnad flaska förvaras i max +8 C.

Allergier? 

Våra produkter är fria från gluten, laktos, soja och nötter. Dessutom är våra produkter veganska (utom kollagenet som innehåller fisk) 

Varför ska jag äta bärpulver istället för färska bär?

Pulverform är ett lätt sätt att öka sitt dagliga intag av vitaminer. Smakar gott och har samma hälsofördelar som färska bär. Bärpulver har längre hållbarhet och är ett enkelt och bekvämt sätt att njuta av bär. 1-2 tsk pulver motsvarar cirka 100 bär!