Julens härligaste kaka med Red pulver

Julens härligaste kaka med Red pulver

Den här ljuvliga Adventskakan passar perfekt till glögg eller varför inte med vår nyttiga alternativ "glögg-isch" med Lingon Raw Juice.

Ingredienser:

3,5 dl vetemjöl alt. glutenfritt mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk RED pulver - Lingon, Röda vinbär, Tranbär
1 tsk ceylon kanel
1.5 tsk mald nejlika
1.5 tsk mald ingefära
1.5 tsk kardemumma
125g avsvalnat smält smör alt. mjölkfritt smör
2 dl strösocker
1 dl ljust muscovadosocker
2 ägg
1 dl grädde alt. växtbaserat alternativ
1 dl rårörda lingon
0.5 dl torkade tranbär
1/3 dl kokos och 1 msk smör till formen

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  2. Smöra en stor sockerkaksform och täck med kokosflingor.
  3. Smält smöret och ställ åt sidan att svalna.
  4. Sikta vetemjölet med alla kryddor, Red bärpulver och bakpulver.
  5. Vispa ägg, muscovadosocker och strösocker poröst i ca 10 min. Vänd ner mjölblandningen, därefter grädden lite i taget, sedan smöret lite i taget. Vänd i rårörda lingon samt hackade tranbär varsamt. Häll i formen och baka i nedre delen av ugnen i ca 45 min.
  6. Låt kakan svalna. Vispa 1 dl florsocker, 1/2 msk vatten och några droppar citronsaft till en jämn glasyr, gärna med elvisp. Ringla över kakan samt pudra med RED bärpulver.