Den här ljuvliga Adventskakan passar perfekt till glögg eller varför inte med vår nyttiga alternativ "glögg-isch" med Lingon Raw Juice.
Ingredienser:
3,5 dl vetemjöl alt. glutenfritt mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk RED pulver - Lingon, Röda vinbär, Tranbär
1 tsk ceylon kanel
1.5 tsk mald nejlika
1.5 tsk mald ingefära
1.5 tsk kardemumma
125g avsvalnat smält smör alt. mjölkfritt smör
2 dl strösocker
1 dl ljust muscovadosocker
2 ägg
1 dl grädde alt. växtbaserat alternativ
1 dl rårörda lingon
0.5 dl torkade tranbär
1/3 dl kokos och 1 msk smör till formen
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
- Smöra en stor sockerkaksform och täck med kokosflingor.
- Smält smöret och ställ åt sidan att svalna.
- Sikta vetemjölet med alla kryddor, Red bärpulver och bakpulver.
- Vispa ägg, muscovadosocker och strösocker poröst i ca 10 min. Vänd ner mjölblandningen, därefter grädden lite i taget, sedan smöret lite i taget. Vänd i rårörda lingon samt hackade tranbär varsamt. Häll i formen och baka i nedre delen av ugnen i ca 45 min.
- Låt kakan svalna. Vispa 1 dl florsocker, 1/2 msk vatten och några droppar citronsaft till en jämn glasyr, gärna med elvisp. Ringla över kakan samt pudra med RED bärpulver.