Dessa otroliga växter räddar din sommarhud!


Många tror felaktigt att oljor gör huden fet!

Det är tvärtom! Oljor från växter, så kallade vegetabiliska oljor, plantbaserade oljor eller botaniska oljor innehåller mer näring än många konventionella ”skönhetsoljor” som ofta innehåller silikon.
Silikoner tillsätts för att ge en lätt känsla på huden. Men konventionella skönhetsoljor kan också innehålla syntetiska dofter, syntetiska konserveringsmedel och syntetiska emulgeringsmedel som inte ger näring till din hud utan kan däremot skapa obalans.
Ansiktskräm och lotion innehåller främst vatten, som faktiskt torkar ut vår hud.
Olika oljor har olika egenskaper men de är alla uppbyggda av bland annat:
 • Essentiella fettsyror - mättade, omättade eller fleromättade - som stöttar en hälsosam hudbarriär.
 • Vitaminer - stimulerar cellförnyelse, stärker kollagenet, jämnar ut, reparerar och verkar antiinflammatoriskt.
 • Fytosteroler - nyttiga växtämnen som stärker huden och främjar kollagenbildning.
 • Polyfenoler - motverkar oxidativ stress, hjälper till att skydda mot solskador och verkar antiinflammatorsikt.
 • Squalene - finns naturligt i huden. Främjar elasticitet och ger en vacker lyster.
 • Lecitin - hjälper till att bibehålla cellmembranens normala funktion.
Mandelolja
I gamla kinesiska och ayurvediska traditioner har mandeloljan använts sedan urminnes tider för att lindra, återfukta och reparera huden. Tack vare dess antiinflammatoriska och mjukgörande egenskaper, samt näringsrika innehåll, är oljan en av de populäraste inom hudvård idag.
Mandelolja är en klassisk hud- och massageolja som är halvfet och har en mild och söt nötaktig doft. Den fördelar sig jämt över huden och absorberas efter en liten stund. Oljan är icke-irriterande och passar därför utmärkt som babyolja. Nötallergiker brukar i allmänhet tåla mandelolja men för att vara på den säkra sidan kan man applicera lite olja på handleden för att se om en reaktion uppstår.
 • Innehåller vitamin A som stimulerar produktionen av nya hudceller och jämnar ut fina linjer.
 • E-vitamin verkar lugnande och är en naturlig antioxidant som sägs stimulera blodcirkulationen och förebygga uppkomsten av rynkor. Kan också hjälpa till att minska UV-skador.
 • Mandelolja hämmar hudens produktion av talg och kan därmed minska uppkomsten av akne.
 • Oljan har lugnande egenskaper och kan lindra klåda.
 
Jojoba
Jojoba egentligen inte är en olja, utan består av flytande vaxämnen, förklarar varför jojoba så effektivt binder fukt till huden.
Kallpressad jojobaolja är effektivt mjukgörande och skyddande för huden. Jojoba innehåller till större del den enkelomättade fettsyran gadoljesyra som finns i hudens fettvävnad. Det innebär att oljan verkar lugnande och balanserande för hudens talgproduktion.Jojobaolja passar därför till alla hudtyper, även fet , oren och aknebenägen hud.

Tistelolja 

Tistelolja är en torr och tunn olja som ger huden en riktigt fin lyster. Den absorberas snabbt utan att lämna en fet hinna. Det är en uppskattad ansiktsolja för fet till normal hy och kan vara räddningen vid problemhy. Man kan även blanda tistelolja med en lite fetare olja så som jojobaolja eller sesamolja för att ta tillvara på oljans fina egenskaper om man har torr/mogen hud. Tisteloljans rika innehåll av omega-6 fettsyran linolsyra gör den till en mycket bra hudolja för personer som har tunn, känslig hud med dålig cirkulation. Det är även en bra olja vid eksem, grov och gropig hud, stora porer, akne och för hud som åldrats i förtid.

Sheasmör
Sheasmör är ett naturligt fettextrakt som kommer från nötterna på det afrikanska sheanötsträdet. Sheasmör har använts hundratals år i kosmetiska syften tack vare sin höga halt av vitaminer och fettsyror som gör smöret bra för uppmjukning av hud. I rumstemperatur är sheasmör fast, men som andra typer av smör smälter det vid kroppstemperatur och absorberas därmed enkelt av huden.
 • Lugnar
Det är dokumenterat att sheasmör lugnar huden genom att sakta ner cytokinproduktion. Cytokiner är molekyler som utsöndras av immunceller och leder till hudinflammation. Sheasmör för ansikte och kropp kan lugna inflammationen vilket innebär att det är utmärkt för aknebehandling och behandling av andra hudirritationer.
 • Antioxidant
Eftersom det innehåller höga halter av både Vitamin A och E, kan sheasmör främja antioxidanter som motverkar tecken på åldring och försvara huden från skador orsakade av fria radikaler. När du använder sheasmör ansikte kan det bevara hudens utstrålning och skydda mot åldring.
 •  Återfuktar
Sheasmör kan skydda hudens naturliga oljor så att huden behåller sin fuktighet. Utöver detta, ger de naturliga vitaminerna och fettsyrorna som sheasmör innehåller intensivt med näring och fukt för din hud.
 • Gör huden len och kan förbättra elasticitet
Sheasmör för ansikte och hud gynnar hudens egna produktion av kollagen. Genom att främja kollagenproduktion hjälper sheasmör stärka förnyelse av hudceller, elasticitet, huduppstramning och förstärkning. Utöver detta, innehåller sheasmör Palmitinsyra, Oljesyra, Stearinsyra och Linolsyra som är näringsrika för huden och hjälper den att bibehålla fuktighet.
 • Främjar hudförnyelsen
Eftersom fördelarna av sheasmör ansikte och hud är bl.a att det kan förstärka förnyelse av hudceller, innebär det att sheasmör är mycket bra för hudregenerering och reparation av skadade hudceller. Fettsyrorna i sheasmör har dessutom skyddande egenskaper som kan skydda sår från miljömessiga stressfaktorer som kan missgynna läkningsprocessen.

35 % ökning av hudens fukt efter 8 veckor!

Stor dokumenterad effekt på huden i kliniska studier.

Det genomfördes en klinisk dermatologisk studie under år 2017 där kvinnor i åldern 40-55 använde vår produkt Collagen Premium+ dagligen i 8 veckor. Denna studie visade en signifikant ökning med hela 35% av hudens fukt efter 8 veckors användning av produkten.

Kollagen är rik på de aminosyror som krävs för att skapa kreatin – det protein som finns i hår och naglar. Prolin, en aminosyra som finns i hög mängd i marina kollagenpeptider, är också den viktigaste komponenten i kreatin.

Dessutom utgör kollagen 70 % av dermis, det mellersta hudlagret, där hårsäcken finns. När kroppen blir sämre på att producera kollagen påverkar det dermis övergripande elasticitet och hårsäckens förmåga att behålla håret.

35 % ökning av hudens fukt efter 8 veckors användning av Collagen Premium+

Du vet väl att du kan prenumerera på Collagen Premium+ 175 g? Då sparar du 15% varje månaden och får första månaden för bara 129 kr. med koden "PURECOLLAGEN"

Här beställer du Collagen Premium+ 

Läs några av våra recensioner här:


Älskar produkten. Testade med skeptisk nyfikenhet, nu tre månader sedan, ser klar skillnad på spänst i ansiktet😊 
Annelie Nordström.

Jättebra! Bästa kollagenpulvret. Smakar minst av alla jag provat. Lättlösligt.
Pernilla

Verkligen toppen! Det här är verkligen en bra och lyxig produkt. Märker stor skillnad, och kommer att fortsätta att använda den!
Malin

Så God! Smoothien blir godare med denna!
Sheyda

Bäst för lederna. Jag har problem med artros och känner att värken går ner när jag äter kollagen. Kan blandas i allt.

Ulrika

Mycket bra produkt, smaklös, funkar i vilken dryck som helst. Brukar ta det i morgonkaffet :)

Mia

 

 

Därför mår kvinnor bra av havtorn

Får man brun och vacker hud med Havtorn? 
Havtorn innehåller betakaroten som fungerar som förstadium till vitamin A i kroppen. Karotenet lagras under huden och ger en solbrun ton samtidigt som det fungerar skyddande mot solens strålar. Vid behov omvandlar kroppen karoten till aktivt vitamin A som skyddar huden och minskar tecken på åldrande.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varför är havtorn en vitaminbomb?
Havtorn innehåller stora mängder C- vitamin som stärker immunförsvaret och bidrar till ökad kollagen funktion i huden!
Visste du att:
 - Ett havtornsbär motsvarar lika mycket c- vitamin som fem apelsiner! 
 - 1 tsk av vårt Havtorn Raw Juice koncentrat motsvarar ca 100 färska havtornsbär!

Havtorn innehåller även flera av de vattenlösliga B-vitaminer som bland annat behövs för att ämnesomsättningen och nervsystemet ska fungera normalt. Superbäret havtorn har även högt innehåll av vitamin E, som fungerar som antioxidant i kroppen och bidrar till att skydda våra celler mot oxidativ stress och fria radikaler.

Kvinnor behöver fett mot torr hud och torra slemhinnor!
Det som utmärker havtorn i kanske allra största grad är innehållet av de omättade fettsyrorna. I de små gula bären finns nämligen alla omega-fettsyror representerade, Omega-3,6,7 och 9.

Omega-7 behövs för fuktbalansen i hud och slemhinnor och omega-9 är viktigt för immunsystemet.

...................................................................................................................

Just nu sparar du 20% på våra produkter i IMMUNITY PAKETET där Havtorn Raw Juice och C-vitamin Te med Havtorn & Fläder ingår!

Så här stimulerar du ditt lymfsystem

Vi utsätts dagligen för upp till 82 000 olika gifter (toxiner) varje dag! Om kroppen på något sätt misslyckas med att avgifta sig, leder det till giftansamling och det är i sig en överbelastning av toxiner i kroppen, det i sin tur gör att kroppens alla vitala organ belastas och inte fungerar optimalt. Här kommer lymfsystemet in -då det renar vätskorna som omger cellerna genom att eliminera orenheter och andra avfallsprodukter så hjälper det celler, vävnader och alla organ att avgifta sig och fungera korrekt.

Lymfan är ett av kroppens stora renhållningsorgan och en viktig del av vårt immunförsvar som ska skydda oss mot sjukdom och annan skada. Lymfsystemet är betydelsefullt för vävnadsreparation och reglering/kontroll av inflammation i kroppens organ.
Ett otillräckligt flöde i lymfsystemet leder till ett nedsatt immunförsvar och i värsta fall tumörer i lymfkörtlar. Inflammation, smärtor, ödem är oftast ett rop på hjälp från kroppen, en signal på att kroppen inte klarar mer belastning.

Varför behöver jag stötta lymfan? 
Lymfvätskan är trögflytande och rör sig ca 300 gånger långsammare än blodet. Lymfsystemet har ingen egen pump och behöver stimulans för att cirkulera ordentligt. Lymfan rör sig till största del när vi använder våra muskler. När lymfsystemet inte fungerar optimalt så kan det orsaka stora problem i kroppen. Symtom som tung känsla i kroppen, svullnad, värk, dålig blodcirkulation, återkommande huvudvärk eller sömnproblem är några tecken som kan indikera på ett stagnerat lymfsystem. 


Så vad du själv göra?

 • Rörelse och träning (promenader och yoga räcker) 
 • Strykningar och egen massage 
 • Djupanding 
 • Torrborstning 
 • Bastubad 
 • Cuppingsmassage med Acu Cups*
 • Lymfmassage
 • Örter och eteriska oljor
 • Stödstrumpor

*Acu Cups i kombination med Eterisk Olja 
I förtätad bindväv samlas det mer slaggprodukter, men genom det vakuum som bildas med Acu Cups så ökar blodgenomströmningen upp till 70%, vilket ökar vätskeflödet och en stor utrensningsprocess börjar. 

Tips! Droppa 2-3 droppar av vår DETOX eterisk olja - till 2 msk kokosolja, smörj in kroppen och massera med Acu Cups, så skönt och effektivt! Löser ut mjölksyra och ger djup lymfdränage! 

Komplettera koppningen med god och nyttig kosthållning, regelbunden träning, torrborstning och bastubad. Det är viktigt att du dricker mycket vatten efteråt då utsöndringen av gifter i kroppen ökar. 
  

 

 

Solenergi med Superfood

Sol i sinne sol inne! En solskens-smoothie med högt innehåll av C-vitamin och antiinflammatorisk effekt! 

Ger en liter, så att du kan bjuda en vän samt fylla en vattenflaska för att fylla på med energi under dagen.

 

1 l Vatten
1 msk Havtorn Raw Juice
1 msk Yellow havtorn nypon hjortron
1 msk Collagen Premium+
3 cm Ingefära (pressad på flaska går också bra)
1 cm Gurkmeja (pulver går också bra)
1/2 Citron
1 Banan (gärna grön för mer fibrer än sötma)
1 Apelsin
1 tsk Honung
1/2 krm Cayenne

Fyll upp din blender med vatten. Skala ingefära och gurkmeja, sked är enklast att använda. Skala även citron, apelsin och banan:) Lägg i alla ingredienser och mixa till en slät smoothe. Häll upp och pudra gärna med Yellow pulver och lite kanel, njut!

 • 1
 • 2
 • 3
 • 8