✔️ 6 tips till hur du motverkar torr hy

Vi består av ca 60% vatten och visste du att det finns många symptomer som kan härstamma från något så enkelt som dehydrering?
• En allmän känsla av trötthet
• Tidigt åldrande
• Viktökning
• Minskat immunförsvar
• Dålig återhämtning från träning
• Ökad risk för allvarliga sjukdomar 

En bra vätskebalans skyddar leder och ben, transporterar näringsämnen runt kroppen och för bort toxiner och gifter. Reglerar kroppstemperaturen samt stärker kroppens naturliga läkningsprocesser. Kort sagt håller vatten dig ung och vacker!

Drick vatten
Kanske en av de viktigaste byggstenarna för återfuktad hud. Drick vatten! Helst två liter om dagen, gärna mer på sommaren - gärna med C-vitamin från havtorn eller citron i. Din hud bildar lättare eget kollagen då och kommer bli mycket starkare.

Återfukta huden
Glöm inte att återfukta huden! En vårdande fuktgivande hudkräm gör susen.

Ta kalla duschar
Varmt vatten torkar ut huden, eftersom värme löser fett. Passa på att ta kalla duschar i sommar, det kommer din hud tacka dig för.

Collagen Premium+
Använd marint kollagen för att öka lyster och spänst i huden.

Omega3
Omega3 är ett fleromättat fett som hjälper huden att hålla sig stark och återfuktad. Du hittar rikligt med Omega 3 i vår Havtorn Raw Juice och ger huden en extra boost. 

Rengöring
Att ha en bra hudvårdsrutin är viktigt. Se till att rengöra huden skonsamt varje dag. Orenheter i huden leder till finnar och fet hy. Vi rekommenderar även att du gör en peeling/skrubbning 1 gång i veckan för att ta bort döda hudceller och rengöra huden på djupet.

Vi har utvalt produkter som motverkar torr hy! Se dem här!