Ge dig själv en stressfri jul

 För många är just December och juletid den tid som man prioriterar sig själv och sin träning allra minst, med konsekvensen att man tappar ännu mer energi och risken för att bli sjuk ökar. I själva verket kanske detta är tiden då du verkligen behöver stötta upp all stress som har med “allt som ska hinna göras innan jul” med en vardaglig stund för dig själv!

Det är ju faktiskt så att träning förebygger stress, på flera olika sätt för när du styressar eller när du tränar, så ökar mängden adrenalin och kor­­ti­sol i kroppen. Efter att du har tränat slappnar stress-­systemet av igen i din kropp och utsöndringen av stresshormoner minskar. Träning ”förbränner” alltså stress­­hor­moner.

Regelbunden motion är positivt för sömn­en hos de flesta. Sömnen är viktig för att undvika och återhämta sig från stress.

Så det finns många anledningar att hålla igång med träningen, och låta den vara en del av vardagen, kanske speciellt viktigt i stressiga tider. 

Den största anledningen att skippa träningen för många är just att det blir för komplicerat, det ska bokas in pass på nåt gym och sen ska man ta sig dit och hem, och vips så har man lagt två timmar och det kan vara tid man inte alltid har. Så det bästa tipset vi kan ge är är att bara ta sig ut på, en bra podd eller musik i öronen och promenera rask takt/jogga  i 30-45 min! Effektivt och utan krusiduller, och så får du frisk luft och förhoppningsvis lite naturligt D-vitamin också!

 

Så mitt i all julstress, ta och investera i en stund för DIG där du får röra på dig och må bra, det har du tillbaka hundra gånger om!