Har du koll på din lymfa och vad den gör för din hud?

Lymfan brukar kallas för det bortglömda kroppssystemet för att de flesta människor har aldrig hört talas om det. Har man hört talas om lymfsystemet är det oftast i ganska tråkiga sammanhang med cancer och att lymfsystemet skadats.

 Lymfan är ett av kroppens stora renhållningsorgan och en viktig del av vårt immunförsvar som ska skydda oss mot sjukdom och annan skada. Våra lymfkörtlar är placerade på smarta ställen, som stimuleras när vi går ex nacken, armhålorna och i ljumskarna dessa platser stimuleras extra mycket när vi rör oss. I korthet så när musklerna drar ihop sig och slappnar av så trycks också lymfkörtlarna ihop och stimuleras, man skulle kunna säga att musklerna är lymfsystemets hjärta eller pump.En underaktiv lymfa kan ge hudproblem såsom torr hud, oren hud, utslag, celluliter etc. De nästa par dagar skall du få veta vad du kan göra för att stimulera din lymfa bäst möjligt!

Detta gör lymfan:

» Eliminerar virus och bakterier i våra kroppar.

» Immunförsvaret  hjälper oss att bekämpa infektioner.

» Transportera runt ämnen som celler, proteiner och avfallsprodukter i kroppen och de celler som kallas lymfocyter och som är en sorts vit blodkropp.

» Lymfan för bort gifter och överskottsväska från kroppscellerna.