Sanningen om kollagen - Bovint vs Marint?

Det finns många typer av kollagen och det är viktig att förhålla sig kritiskt till de olika sätt det produceras och till prisbilden, tycker vi.

De flesta kollagen märken på marknaden idag är Bovint (från ko) eller gris/kyckling. Det är med andra ord slakteriavfall där man maler ner klövar och andra benrester. Detta är den billigaste formen för kollagen eftersom köttindustrin är enorm och tillgången är stor. Sen finns det ett bättre alternativ – Marint kollagen och det finns 2 olika källor till detta, vildfångad eller odlad fisk. Man odlar fisk i enorma bassänger, där många tusentals fiskar slåss om platsen. De får stora mängder antibiotika för att inte drabbas av pest eller sjukdomar och de flesta fiskkollagen farmer finns i Asien.

Vårt kollagen Collagen Premium+ kommer i från vildfångad torsk, som fångas i ishavet utanför Norges kust. Det är en bi-produkt från redan fångad fisk, vilket innebär att vi inte bidrar till mer fiske. Därför använder faktisk många veganer vårt kollagen, eftersom vi inte är med och bidrar till att fisken fiskas upp. Vi använder skinnet från fiskarna, som annars skulle gå till spillo.
Collagen Premium+ är ett aktivt bättre val för miljön! 

Läs vår Q&A om collagen här

Marint collagen är dubbelt så effektivt!

1. I en undersökning om aminosyror i marint och bovint kollagen, kunde man se att marint kollagen var överlägset mer effektivt. Halten av aminosyran treonin i bovint kollagen på 100 gram var 1,9 gram medan treonin i marint kollagen var hela 2,7 gram! Med detta kan vi se att vårt kollagen, Collagen Premium+ är överlägset mot bovint kollagen och dubbelt så effektivt!

2. Marint kollagen innehåller också upp till 20 gånger så mycket av aminosyrorna prolin, glycin, arginin och hydroxyproline som har betydelse för hudens fuktighet och smidighet. 

3. Marint kollagen är också mer effektivt när det kommer till absorbering av kroppen, vilket är ytterst viktigt när det gäller att fånga upp fördelarna från alla typer av kollagen. Marint kollagen kan absorbera upp till 1,5 gånger mer effektivt i kroppen, och biotillgängligheten är överlägsen bovint kollagen.


Priskollen:
Har du koll på gram priset? Många luras av små endags doser med 2,5 gram i varje. Men HUR mycket kollagen får du får pengarna egentligen?
Om du delar ditt pris med det samlade grammen för dagsdoserna, får du ett genomsnittspris per gram.

Nordic Superfood: 1,48 kr per gram marint kollagen.
Konkurrenter: 5,6 kr per gram bovint kollagen.

Det innebär att vår produkt Collagen Premium+ är 3 gånger så billigt och med bättre effekt!