Vad är skillnaden mellan multivitaminer och naturlig mat?

Multivitaminer är i piller form. Majoriteten av de vitaminer som säljs på den nordiska marknaden är framställda på syntetisk väg, trots att det går att producera helt naturliga vitamintillskott. Att framställa till exempel konstgjord askorbinsyra, som ger C-vitamin, är både enklare och billigare på kemisk väg, än att utvinna naturliga vitaminer. Om man äter för mycket multivitaminer, kan detta ge skadliga effekter. Multivitaminer är verkningslösa och i värsta fall skadliga. Nu uppmanar forskarna bakom tre nya studier till bojkott. Forskarna har undersökt effekten av vitaminer och mineraler i form av kosttillskott och resultatet från tre nya studier visar att preparaten inte har några positiva hälsoeffekter. Livsmedelsverket, som tar fram kostråden i Sverige, anser också att kosttillskotten är onödiga. 

Nordic Superfoods produkter kommer från naturlig mat, och är inte konstnärligt framställda som andra vitaminkällor ofta är. Helt fria från socker och andra onödiga tillsatser och finns både i pulver och i flytande form. 
I den nordiska skogen växer bären i en vild orörd miljö. Dessa handplockas och rawfood torkas under 42 grader för att bevara de vitala näringsämnena. Kombinationen av de långa, hårda vintrarna och 24-timmars solljus under sommaren fyller bärväxterna med extra antioxidanter och vitaminer. Nordiska skogar producerar ett överflöd av näringsämnen och smakrika bär, och de innehåller extra antioxidanter och vitaminer.
1 tesked bär pulver är lika med 100 bär
1 tesked bär raw juice är lika med 100 bär

1 tesked växt pulver är lika med 2,5 kg grönt