SUPERMUFFINS

SAFTIGA  & GODA MED BLÅA BÄR

- gluten, vitt socker.
+ näringsämnen, antioxidanter.

För ca 12 muffins behöver du:

1,5 msk BLUE - blåbär, svarta vinbär, aronia
150 g smör / ghee / kokosolja
2 ägg
1,5 dl björksocker eller kokossocker
3 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 tsk vaniljpulver
1,5 dl mandelmjölk eller havremjölk
0,5- 1 paket blåbär
1 tsk bakpulver
En nypa havssalt
0,5- 1 dl havregryn att toppa med

Gör såhär:

- Sätt ugnen på 200 g.
- Blanda smör och björksocker med elvisp. Blanda i ett ägg i taget och vispa runt.
- Blanda i övriga ingridienser förutom blåbär och havregryn.
- Häll i blåbär och veva runt försiktigt med en sked.
- Skopa upp smeten i muffinsformar och toppa med lite havregryn och havssalt.
- Sätt in i ugnen i ca 15-20 min. eller tills dom har fått fin färg. Låt stå och svalna en stund innan du äter.
- Klart att njuta!

Går utmärkt att frysa, perfekt att kunna plocka fram och bjuda på i sommar!

VISSTE DU!?
BLUE är rikt på många vitaminer, mineraler samt fibrer och bidrar till en god mag- och tarmfunktion. Svarta vinbär innehåller mer C-vitamin än apelsin.

Läs mer om Nordic Superfood bär- och växtpulver HÄR.

Recept och bild från @holindstic

Read more →

Lingonlatte med marint kollagen

Prova smaken av en varm paj i en kopp!

Du behöver:

1 msk Collagen Premium+
1 tsk Red - lingon, röda vinbär, tranbär
1 tsk Lingon Raw Juice
2 dl Plantbaserad mjölk
Lite vatten

Rör ut Collagen och Red pulver i lite vatten, häll över varsamt värmd mjölk. Rör i Lingon Raw Juice och njut direkt! Dubbla receptet för att bjuda en vän.

Read more →

Röd chiapudding för mer energi

En alla hjärtans dag present, till dig själv eller någon annan du tycker om, med smak och energi från röda bär!

Du behöver till en skål:

1 tsk Lingon Raw Juice
1 tsk Red - lingon, röda vinbär, tranbär
1 msk Chia frön
1.5 dl vatten
0.5 dl plantbaserad mjölk
Kokosflingor
Banan

Blanda chia och vatten, låt stå ca 30 min (ta en rask promenad). Blanda i  Red pulver och rör om väl. Skiva lite banan och lägg ett lager som du sedan toppar med kokosflingor. Fyll upp med valfri mjölk. Ringla över Lingon Raw Juice. Njut! Använd honung om du vill för ett sötare alternativ i "puddingen".:hearts:

 

Mer om vitaminer, hälsosamma fördelar och kraften ifrån Röda bär hittar du här:

https://nordicsuperfood.se/collections/bar-vaxt-pulver/products/red-lingon-roda-vinbar-tranbar-80-gram?variant=32570923024432

https://nordicsuperfood.se/collections/raw-juice-koncentrat/products/lingon-raw-juice-koncentrat-195-ml

Read more →

Super Berry Pie

Glutenfri smulpaj till fikat på ett kick! Hela familjens favorit.

Täck botten på en normalstor form med frysta blåbär.
Blanda med 2 msk BLUE blåbär aronia svarta vinbär och
1/2 tsk potatismjöl. (Du kan ringla lite honung över om du vill).

Blanda i bunke:

1 dl glutenfria havregryn som du mixat till ett mjöl (räcker att "pulsa" 2 ggr i din blender).
1 dl hela glutenfria havregryn
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
2 msk socker
125 g smör

När allt är blandat till en lagom smulig mix, rör i en nypa flingsalt.
Strö mixen över superbär-blandningen och grädda i ca 20-30 min på 175 grader. Håll koll. (Tips! Stäng med fördel av ugnen efter 20 min och låt pajen gå klar på eftervärme och sedan svalna i ugnen om du har tid).

Servera gärna med ett bär te och rör ner en matsked Collagen Premium+ i din vaniljsås. Garanterat mysigt bärkalas med härligt blå munnar! 

 

Du kan nu köpa alla våra bärpulver och få en Collagen Premium+ 80 g samt en Online Plantbaserad Receptbok på köpet!

 

Läs mer om fördelar och handla Blue här

 

 

Read more →

Saftigt och gott morotsbröd med högt näringsinnehåll

Kan vara det godaste brödet som kommit ur en ugn, om du gillar extra allt. Det ska vara enkelt att addera Nordic Superfood till din vardag och därmed få i dig mer näring och bevara god hälsa.

Detta är ett riktigt "tag vad du haver" eller "skafferirensar" bröd som du lätt kan göra till ditt favorit recept.

Basen är följande:

3 dl vetemjöl (alt. glutenfritt mjöl) 
2 dl grovt grahamsmjöl (ersätt med majsmjöl för glutenfritt alternativ)
3 dl havregryn
5 dl filmjölk (alt. växtbaserat tex soyghurt)
3 tsk bakpulver
1 dl mörk sirap
torkad frukt, i detta fall mango i bitar
nötter, här valde vi hasselnötter
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 dl kokosflingor
2 dl rivna morötter
2 msk YELLOW havtorn nypon hjortron 
flingsalt

Blanda allt i stor bunke. Smörj valfri form med kokosolja och "bröa" med kokosflingor. Strö över tex. pumpafrön, chiafrön, YELLOW och flingsalt.

Grädda på låg värme länge, 150 grader i ca 90 min i varmluftsugn är ett bra mått. Håll koll och tag hjälp av en sticka för att se när smeten inte längre fastnar.

Tag brödet ur formen och låt det svalna något, servera gärna med hemmagjord hummus toppad med GREEN grönkål brännässla mynta.

Häll upp ett lyxigt Nordic Superfood te och njut!

Tips! Skär i skivor och frys in, du kommer att tacka dig själv. 

Läs mer om Yellow - havtorn nypon hjortron och handla ditt superpulver HÄR

Read more →
  • 1
  • 2
  • 3
  • 14