holistisk hälsa


Doftsinnet - kör sitt eget race

DOFTSINNET är det det sinnesorgan som inte kan styras av din hjärna. Doftmolelkyler går "under radarn" förbi storhjärnan, till lillhjärnan och det limbiska systemet , där även center för känslor och minnet sitter. Därför påverkas vi så starkt även i de mest subtila doser, där vi inte ens är medvetna om doftens närvaro.

Dofter kan därför användas som terapi ( aromaterapi) där man genom blommor och växters aromatiska dofter, kan uppnå en känslomässig påverkan och effekt utifrån det behovet du har. Dofter kan lugna, pigga upp, stärka, grunda etc.

TIPS! Doftsätt din dag med en eterisk olja utifrån ditt behov.

Fyll en doftlampa eller droppa några droppar eterisk olja i lite vatten och vrid upp en handduk. Torka din hud med den fuktiga handduken. Sätt dig i några minuter och bara andas djupt in de välgörande oljorna och känna hur kroppen slappnar av och ger harmoni.

Välj mellan våra 7 unika doftblandingar av eteriska oljor: detox, relax, energy, strength, ground, nordic och sex oljan.

Dem hittar du här

35 % ökning av hudens fukt efter 8 veckor!

Stor dokumenterad effekt på huden i kliniska studier.

Det genomfördes en klinisk dermatologisk studie under år 2017 där kvinnor i åldern 40-55 använde vår produkt Collagen Premium+ dagligen i 8 veckor. Denna studie visade en signifikant ökning med hela 35% av hudens fukt efter 8 veckors användning av produkten.

Kollagen är rik på de aminosyror som krävs för att skapa kreatin – det protein som finns i hår och naglar. Prolin, en aminosyra som finns i hög mängd i marina kollagenpeptider, är också den viktigaste komponenten i kreatin.

Dessutom utgör kollagen 70 % av dermis, det mellersta hudlagret, där hårsäcken finns. När kroppen blir sämre på att producera kollagen påverkar det dermis övergripande elasticitet och hårsäckens förmåga att behålla håret.

35 % ökning av hudens fukt efter 8 veckors användning av Collagen Premium+

Du vet väl att du kan prenumerera på Collagen Premium+ 175 g? Då sparar du 15% varje månaden och får första månaden för bara 129 kr. med koden "PURECOLLAGEN"

Här beställer du Collagen Premium+ 

Läs några av våra recensioner här:


Älskar produkten. Testade med skeptisk nyfikenhet, nu tre månader sedan, ser klar skillnad på spänst i ansiktet😊 
Annelie Nordström.

Jättebra! Bästa kollagenpulvret. Smakar minst av alla jag provat. Lättlösligt.
Pernilla

Verkligen toppen! Det här är verkligen en bra och lyxig produkt. Märker stor skillnad, och kommer att fortsätta att använda den!
Malin

Så God! Smoothien blir godare med denna!
Sheyda

Bäst för lederna. Jag har problem med artros och känner att värken går ner när jag äter kollagen. Kan blandas i allt.

Ulrika

Mycket bra produkt, smaklös, funkar i vilken dryck som helst. Brukar ta det i morgonkaffet :)

Mia

 

 

Ta hand om både insidan och utsidan med BEAUTY & FITNESSPAKETET - 5 UTVALDA PRODUKTER

Ett av höstens måsten för dig som gillar att kombinera hälsa, träning och skönhet. Vi har nämligen satt i hop fem utvalda produkter i ett paket som boostar din energi, ger huden mer lyster samt ökar kroppens förbränning. En underbar kombination. Du stärker ditt immunförsvar, håller dig frisk och stark samt får ökan energi till träning, som ger dig ökad energi i sig..


Kollagen, som är vårt huvudprotein, hjälper kroppen att hålla sig stark och smidig vid träning, minskar skador och förbättrar återhämtningen. Ett tillskott för alla som fyllt 25 år då vår egna produktion sakta börjar dala. Vi behöver därför själva fylla på dagligen för att stötta kroppen och bla. behålla elasticitet i huden. Collagen Premium+ kommer ifrån Norsk vildfångad Torsk där vi tar vara på fiskskinnet och utvinner kollagen. En process och produkt som vi är väldigt stolta över, du får enligt oss det renaste kollagenet på marknaden.

Studier visar på lingonbärets förmåga att motverkar övervikt, ger stabil insulinproduktion och har därför goda fördelar vid diabetes typ 2. Våra Nordiska handplockade bär som växer helt vilt i en orörd miljö, får under sin tillväxt i de långa hårda vintrarna och 24-timmars solljus under sommaren, ett högt innehåll av antioxidanter och vitaminer. Blandas enkelt i din vattenflaska för ett gott dagligt vitaminvatten on the go eller komplettera dina måltider mer ett bärpulver för ett ökat näringsinnehåll. 

Ge dig samtidigt ett facelift och öka blodcirkulationen med Acu Cups, testa gärna att ge dig själv en välgörande massage vid nästa dusch/bad och din nya Beauty- och fitnessrutin är komplett.

 

 

Hela BEAUTY & FITNESS paketet köper du här<3

Medicin mot underaktiv sköldkörtel ger flest biverkningar av ALLA mediciner som finns!

Problem med sköldkörteln kan ge dig många besvär som ökad trötthet, håravfall, dåligt minne, pms-besvär, förstoppning, struma eller viktökning. Problem med sköldkörteln ökar lavinartat bland kvinnor. Man anslår att ca. 66% av alla Sveriges kvinnor lider av sköldkörtelsproblematik.

Ett vanligt läkemedel för underaktiv sköldkörtel är Levaxin. Levotyroxin är ett syntetiskt tyredoideadhormonpreparat och ersätter saknad eller minskad produktion av sköldkörtelhormonet tyroxin. I flera år har Levaxin toppat Läkemedelsverkets årsrapport som det vanligaste förekommande läkemedlet vad gäller allvarliga biverkningsrapporter från konsumenter!  Läs rapporten här
NORDIC BEAUTY REMEDY
Vi skapade Nordic Beauty Remedy för att kunna erbjuda ett naturligt tillskott som kan stötta sköldkörteln utan biverkningar*. Den består av marint kollagen, vilda blåbär och ekologiska alger. 
*Vi vill dock poängtera att detta inte är en ersättning för läkemedel utan att man i samråd med sin läkare kan ta det som ett stärkande tillskott. Det ersätter inte Levaxin, men det kan medverka till att lindra symptomerna.

✔️ 6 tips till hur du motverkar torr hy

Vi består av ca 60% vatten och visste du att det finns många symptomer som kan härstamma från något så enkelt som dehydrering?
• En allmän känsla av trötthet
• Tidigt åldrande
• Viktökning
• Minskat immunförsvar
• Dålig återhämtning från träning
• Ökad risk för allvarliga sjukdomar 

En bra vätskebalans skyddar leder och ben, transporterar näringsämnen runt kroppen och för bort toxiner och gifter. Reglerar kroppstemperaturen samt stärker kroppens naturliga läkningsprocesser. Kort sagt håller vatten dig ung och vacker!

Drick vatten
Kanske en av de viktigaste byggstenarna för återfuktad hud. Drick vatten! Helst två liter om dagen, gärna mer på sommaren - gärna med C-vitamin från havtorn eller citron i. Din hud bildar lättare eget kollagen då och kommer bli mycket starkare.

Återfukta huden
Glöm inte att återfukta huden! En vårdande fuktgivande hudkräm gör susen.

Ta kalla duschar
Varmt vatten torkar ut huden, eftersom värme löser fett. Passa på att ta kalla duschar i sommar, det kommer din hud tacka dig för.

Collagen Premium+
Använd marint kollagen för att öka lyster och spänst i huden.

Omega3
Omega3 är ett fleromättat fett som hjälper huden att hålla sig stark och återfuktad. Du hittar rikligt med Omega 3 i vår Havtorn Raw Juice och ger huden en extra boost. 

Rengöring
Att ha en bra hudvårdsrutin är viktigt. Se till att rengöra huden skonsamt varje dag. Orenheter i huden leder till finnar och fet hy. Vi rekommenderar även att du gör en peeling/skrubbning 1 gång i veckan för att ta bort döda hudceller och rengöra huden på djupet.

Vi har utvalt produkter som motverkar torr hy! Se dem här!

  • 1
  • 2