Råa Pepparkaksbollar

Posted by Linda Myrberg on

Ingredienser: Nordic Superfood - RED Berry Powder 1 dl Cashewnötter 1 dl Hasselnötter (Mandlar funkar också!) 1 dl grova Havregryn 10 st Dadlar 1 tsk Blackstrap Melass (alt. Lönnsirap) 1 msk Ghee/Smör 1 nypa Salt 1 tsk Kanel 1/2 tsk Vaniljpulver 1 krm malen Ingefära 1 krm malen Nejlika 1 krm malen Kardemumma 2 msk Kakaopasta (alt. Kakaonibs eller mörk choklad, gärna 90-100%) Gör såhär: Lägg dadlarna i en skål, häll på hett vatten och låt dra några minuter. Dra sedan bort skinnet och kärna ur dadlarna. Mixa nötter, havregryn och kryddor till ett fint mjöl. Lägg i dadlar, ev. blackstrap melass/lönnsirap och ghee, mixa igen. Tillsätt hackad kakaopasta/kakaonibs, mixa hastigt eller blanda ned kakaopastan med gaffel, så bitarna behålls crunchiga! Ställ in degen i kylen en stund för att lättare kunna forma jämna, fina bollar. Forma 12-15 st jämna bollar, rulla i torkat bärpulver. Njut!

← Older Post Newer Post →