Juliga Rawfoodbollar

Posted by Linda Myrberg on

Ett energrikt men nyttigt alternativ till annat julgodis! Rawfoodbollar med valfritt Nordic Superfood pulver, tex med RED, (lingon, tranbär, röda vinbär) Jordmandelmjöl (a.k.a. Chufa eller Tigernuts) är ett bra alternativ om man vill göra bollarna nötfria, men det går även att använda mandlar, cashew-eller hasselnötter. Använder du hela nötter bör du dock mixa/hacka dem på egen hand först. Ingredienser (till 10-12st) 60g Jordmandelmjöl (alt.valfria nötter som t.ex. Cashew/Hasselnötter) 1,5 msk Kakaonibs 1 msk Kokosolja/Ghee 15g smält Kakaosmör 15g smält Kakaopasta 130g Medjool Dadlar(ca. 12st) 3msk Kakao 2tsk Honung 1tsk Vaniljpulver 1/2krm Havssalt 1krm torkad Ingefära Bärpulver att rulla bollarna i Gör så här: Lägg dadlarna i hett vatten några minuter. Dra sedan av skinnet och ta bort kärnorna. Smält kakaosmör, kakaopasta och kokosolja över vattenbad. Mixa dadlar med alla torra ingredienser till en grov degi en kraftfull mixer. Tillsätt fettet och mixa igen tills du får en smidig deg. Forma till 10-12 jämnstora bollar. Rulla bollarna i bärpulver.Förvara bollarna i kylen.

← Older Post Newer Post →