Bakning


Saftigt och gott morotsbröd med högt näringsinnehåll

Kan vara det godaste brödet som kommit ur en ugn, om du gillar extra allt. Det ska vara enkelt att addera Nordic Superfood till din vardag och därmed få i dig mer näring och bevara god hälsa.

Detta är ett riktigt "tag vad du haver" eller "skafferirensar" bröd som du lätt kan göra till ditt favorit recept.

Basen är följande:

3 dl vetemjöl (alt. glutenfritt mjöl) 
2 dl grovt grahamsmjöl (ersätt med majsmjöl för glutenfritt alternativ)
3 dl havregryn
5 dl filmjölk (alt. växtbaserat tex soyghurt)
3 tsk bakpulver
1 dl mörk sirap
torkad frukt, i detta fall mango i bitar
nötter, här valde vi hasselnötter
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 dl kokosflingor
2 dl rivna morötter
2 msk YELLOW havtorn nypon hjortron 
flingsalt

Blanda allt i stor bunke. Smörj valfri form med kokosolja och "bröa" med kokosflingor. Strö över tex. pumpafrön, chiafrön, YELLOW och flingsalt.

Grädda på låg värme länge, 150 grader i ca 90 min i varmluftsugn är ett bra mått. Håll koll och tag hjälp av en sticka för att se när smeten inte längre fastnar.

Tag brödet ur formen och låt det svalna något, servera gärna med hemmagjord hummus toppad med GREEN grönkål brännässla mynta.

Häll upp ett lyxigt Nordic Superfood te och njut!

Tips! Skär i skivor och frys in, du kommer att tacka dig själv. 

Läs mer om Yellow - havtorn nypon hjortron och handla ditt superpulver HÄR

Read more →

Hallon Cheesecake

Hallon Cheesecake with Red Bärpulver! Lätt, krämig, uppfriskande och helt läcker med sina två smaskiga lager: lime and hallon lager smaksatt med läckert pulver från oss! Foto från @jadoresmoothies ❤️

Bas:
200 g kex
100 g smält smör

Blanda kexen tills de är malda fint. Tillsätt smält smör och kombinera. Överför blandningen till en rund form och lägg i kylen.

Lime fyllning:
500 g skyr
1-1,5 lime juice
2-4 msk lönnsirap
2 tsk gelatin + 50 ml kallt vatten

Kombinera gelatin och kallt vatten. Koka upp och blanda väl. Låt stå åt sidan. Blanda skyr, citron and socker. Addera gelatin och kombinera. Häll bladningen i formen över botten. Förvara i kylen i 3 tim. 


Hallon & Red Bärpulver:
2 msk Red Bärpulver
500 g skyr
2-4 msk lönnsirap
150 g hallon (blandade och silade)
2 tsk gelatin + 50 ml kallt vatten
Följ anvisningarna för lime fyllningen. Placera i kylen 3-4 timmar innan den är färdig. Toppa med bär och njut!

Read more →

Cheesecake med havtorn

Inspiration till årets påsktårta?💛🐣 Gör vår VD Linda Myrbergs härliga Frozen Cheesecake med Havtorn! 

🌼Botten:
2,5 dl Cashewnötter, blötlagda och väl avrunna
2,5 dl Mandlar blötlagda och väl avrunna
ca 9 st Medjool Dadlar, urkärnade
1 tsk Kanel
1 nypa äkta Vanilj
1 nypa Himalaya salt .

🐣Fyllning:
3 Avokado, mogna
1dl färskpressad Lime (juice och skal, ca 4 st)
1 msk Havtorn Raw Juice Koncentrat
0,75 dl raw Agave naturell
0,5 dl Kokosgrädde (eller det tjockaste ur en burk kokosmjölk)
1 nypa äkta Vanilj
1 nypa Himalaya salt
1 dl neutral Kokosolja, smält i vattenbad
1 msk Chiafrön

💛Garnering:
Här kan man använda onyttiga marsipan ägg (valfritt)
Yellow Bärpulver (Havtorn, Nypon, Hjortron)
Passionsfrukt
Physalis

Gör så här:
Mixa ingredienserna till botten fint. Tryck ut i en springform (27-30 cm) och låt botten gå upp halvvägs mot kanterna. Ställ svalt under tiden du gör fyllningen. Mixa alla ingredienserna till fyllningen, förutom chia och kokosolja, till en slät smet. Blanda sedan i smält kokosolja och chiafrön och bred ut över tårtbotten. Ställ i frysen ca 1 timme eller tills tårtan stelnat helt. Skär upp i 12 bitar och servera sval, ej fryst. Garnera och njut! 

Read more →

Berry waffles

Ingredienser våfflor:
1 tsk Vaniljextrakt
2 tsk Bakpulver
100 g Smör
3,5 dl Mjöl
2 dl Mjölk
2 Ägg

Ingredienser topping: 
Turkisk yoghurt
Banan & Yellow bärpulver
Hallon & Red bärpulver
Blåbär & Blue bärpulver

Gör så här:
För 8 personer. Blanda mjöl och bakpulver, lägg till ägg, mjölk och vaniljextrakt. Blanda till en jämn smet. Smält smöret och häll i det. Värm våffeljärnet. Lägg lite smör i järnet för den första våfflan och grilla till den får en gyllenbrun färg. Servera med en klick turkisk yoghurt, färsk frukt/bär och strö över våra bärpulver!

 

Foto: @landebacks

Read more →

BLUE supergranola

BLUE SUPERGRANOLA

Ingredienser:
4 msk Blue Bärpulver
6 dl Havregryn
2 dl Solrosfrön
1 dl Pumpafrön
1/2 dl Sesamfrön
1 tsk Kardemumma
2 tsk Fiberhusk
5 Dadlar
1 dl Äppelmos
1/2 dl Äppeljuice
1 msk Rapsolja
1 msk Dadelsirap
1,5 dl kokt Quinoa
1 nypa salt

 

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka dadlarna i bitar. Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke. Sprid ut på en bakplåtspappersklädd plåt och sätt in i ugnen. Rör om var 5:e minut i ca 25-30 minuter. Ta ut plåten och låt svalna helt så att den krispar till sig. Njut!

 

Foto: @klimatgladmat

Read more →
  • 1
  • 2
  • 3